Darmen en Essentiële Oliën

Onze hersenen zijn nauw verbonden met onze darmen, dus is het niet verbazingwekkend dat darmproblemen opspelen tijdens periodes van stress.
De maag en darmen hebben meer zenuwen dan de ruggengraat en dus kan stress pijnlijke darmkrampen veroorzaken.

Veel mensen hebben last van hun maag en darmen waar de artsen niets bij kunnen vinden.

Daarom is de diagnose die vaak gegeven wordt, stress.

Stress

Als ons lichaam stress heeft gaat alle energie van ons lichaam, naar het ons in leven houden. Denk aan onze voorouders en de adrenaline die ze nodig hadden om te kunnen vluchten voor aanvallen van gevaarlijke dieren. Op dat moment is de spijsvertering niet belangrijk. Stress kan bij elk mens anders op zijn of haar spijsverteringsstelsel werken maar over het algemeen komen maagpijn. misselijkheid en diarree het meest voor. Op lange termijn kunnen chronische ziektes ontstaan zoals het prikkelbare darm syndroom, brandend maagzuur, krampen, obstipatie, etc.

Mogelijke oplossingen:

Ten eerste:  Kijk naar wat de stress veroorzaakt en hoe je deze kan verminderen. Leer te ontspannen door bijvoorbeeld te gaan wandelen in de natuur, ga mediteren, yoga, schrijven, neem een warm bad, etc.

Ten tweede: Gebruik de essentiële oliën van dōTERRA . Gebruik blends die je stress verminderen en blends die je spijsverteringssysteem helpen.

DigestZen is mijn eerste keus bij krampen, maagzuur, misselijkheid, maagpijn, obstipatie, diaree, etc. Ik neem twee druppels in met een glas water, en/of ik wrijf 2 druppels op mijn buik en maag. voor een snel resultaat.

Andere oliën die je kan gebruiken zijn o.a. pepermunt, gember, wild orange en venkel

Hoe ik ze gebruik

Ik doe 1-2 druppels in water. In warm of koud water net waar ik zin in heb.
Ik wrijf 1-2 druppels op mijn maag en buik
Ik doe de oliën in een diffuser.
darmen en essentiële oliën

Lijd jij in stilte of heb je net als ik essentiële oliën gevonden die je helpen als je last hebt van je maag en darmen. Niemand zou last moeten hebben van zijn maag en darmen. Wil je meer weten over de pure oliën van dōTERRA neem dan contact met me op. Ik zou het geweldig vinden om je te helpen.

info@xanderaa.nl of via 06 55105608

Regelmatig geef ik workshops over de oliën van dōTERRA. Je bent van harte welkom