Copaiba essentiele olie

Copaiba etherische olie komt van de hars van de copaiba-boom, die meer dan 30 meter hoog kan worden en te vinden is in tropisch Zuid-Amerika. Copaiba wordt veel gebruikt in cosmetische producten, waaronder zepen, crèmes, lotions en parfums. Sinds de 16e eeuw wordt de etherische olie  gebruikt in traditionele gezondheidspraktijken door de inwoners van Noord- en Noordoost-Brazilië. Net als etherische olie van zwarte peper, kan Copaiba helpen om angstige gevoelens te verzachten en het kan op de huid worden aangebracht om een ​​heldere, gladde teint te bevorderen. Intern genomen, ondersteunt essentiële olie de gezondheid van het cardiovasculaire, immuun-, spijsverterings- en zenuwstelsel. * Het helpt ook een gezonde ontstekingsreactie te ondersteunen. * Je kan deze olie gebruiken om je tanden en tandvlees  te reinigen en je kaken te laten ontspannen. Hoewel Copaiba-olie geen psychoactieve cannabinoïden bevat, kan het belangrijkste bestanddeel, β-caryophylleen, neuroprotectief zijn en kan het cardiovasculaire en immuunvoordelen hebben als je het inneemt. * Het is ook een krachtige antioxidant die de gezondheid van het immuunsysteem bevordert. *

Hoe werkt BCP?

Copaiba-olie bevat de hoogste niveaus van β-caryophylleen (BCP) onder de momenteel bekende essentiële oliën. Een onregelmatige cannabinoïde en sesquiterpeen, BCP is een krachtig bestanddeel in etherische olie van copaiba. BCP bindt selectief aan CB2-receptoren in het endocannabinoïdesysteem (ECS) - een signalerings- en regelsysteem bestaande uit enzymen, receptorplaatsen door het hele lichaam en door het lichaam geproduceerde endocannabinoïden. Met cannabinoïde-receptoren die wijdverbreid in het lichaam en in alle belangrijke organen voorkomen, fungeert het ECS als een belangrijke regulator van de menselijke gezondheid. De CB2-receptoren in dit systeem zijn van bijzonder belang omdat ze vooral in het immuunsysteem voorkomen. Wanneer Copaiba wordt ingenomen, bindt de BCP aan deze receptoren om gezonde immuun- en ontstekingsreacties te ondersteunen. * Het beïnvloedt ook meerdere signaalroutes om een ​​gezonde lever-, spijsverterings-, nier-, hart- en hersenfunctie te bevorderen. * Met zijn brede invloed op sleutelorganen, BCP ondersteunt algemeen welzijn

Er zit geen THC in Copaiba wat betekent dat je geen psychoactieve effecten hebt en de olie van dōTERRA  geheel legaal is.

Waar kan je de deze olie voor gebruiken?

Bevordert een gezonde huid
Vermindert angstgevoelens
Bevordert een gezond zenuwstelsel, de cardiovasculaire gezondheid (hart en bloedvaten) en immuunsysteem.
Bevat krachtige antioxidanten

Hoe kan je deze olie gebruiken?

Je kan de olie innemen, op je huid smeren en in een diffuser doen.
Het werkt met die CB2-receptoren en andere lichaamssysteemen samen om een ​​aantal fantastische therapeutische voordelen te bewerkstelligen!

Voeg een tot twee druppels toe aan water, sap of thee om de gezondheid van het cardiovasculaire, immuun-, spijsverterings-, zenuw- en ademhalingssysteem te ondersteunen.
Biedt antioxidatieve ondersteuning bij inname.
Neem in om het zenuwstelsel tot rust te brengen en te kalmeren.
Breng op je huid aan in combinatie met een draagolie of een gezichtscrème om je huid schoon en mooi te houden en om oneffenheden te verminderen.
Gorgel met twee druppels Copaiba Oil en één druppel Pepermuntolie voor een frisse adem.
Breng twee tot drie druppels aan en smeer vervolgens de Deep Blue Rub om pijnlijke, vermoeide spieren te kalmeren na zware inspanningen.
Meng gelijke hoeveelheden Copaiba Oil en Fractionated Coconut Oil en breng aan om de geïrriteerde huid te herstellen.
Plaats één tot twee druppels  onder je tong om een ​​algemeen gevoel van welzijn te stimuleren tijdens periodes van stress of nervositeit.
Doe drie druppels elk van Copaiba en Breathe in de diffuser om een ​​gezonde ademhalingsfunctie te ondersteunen.
Doe twee druppels van elk Copaiba, Vetiver Lavender en Wild Orange in een diffuser op op je hoofdkussen om een ​​goede nachtrust te bevorderen.
Doe twee druppels Copaiba met vier druppels Serenity in de diffuser om een ​​rustgevende  omgeving te bevorderen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik gebruik de olie dagelijks, en mix hem vaak met andere oliën, zoals: Frankincense, Juniper Berry of Sandelwood.

Nog een fijne blend voor het slapen gaan is:

2 druppels Copaiba
2 druppels Fennel
1 druppel Juniper Berry

Aromatherapie kan door iedereen vrij eenvoudig worden ingezet. Je hoeft echt geen expert te zijn. Essentiële oliën van dōTERRA zijn heel krachtig, daarom is een kleine hoeveelheid meestal voldoende. Dit maakt de aromatherapie heel kosten efficiënt.

Voorzichtig!

Mogelijke gevoelige reactie van de huid. Buiten bereik van
kinderen bewaren. Indien je zwanger bent, borstvoeding
geeft of onder behandeling bent van een arts, raadpleeg dan
eerst jouw arts. Vermijd contact met de ogen, de binnenkant
van de oren en gevoelige zones.

Wil je meer informatie dan kun je contact met me opnemen, ik help je graag op weg!

Publicaties over Copaiba olie van dōTERRA  kun je vinden door op onderstaande linken te klikken:

https://www.doterra.com/US/en/blog/product-spotlight-copaiba-more-than-caryophyllene
https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-copaiba-essential-oil
https://www.doterra.com/US/en/blog/product-spotlight-using-copaiba
https://www.doterra.com/US/en/brochures-magazines-doterra-living-fall-2017-ask-dr-hill