Gezonde nagels

Eens in de zoveel tijd steekt een vraag de kop op:

“Moeten mijn nagels misschien een tijdje met rust gelaten worden, zodat ze weer even kunnen ademen?”

Ik heb al 10 jaar kunstnagels. En natuurlijk kan het dat je nagels slapper aanvoelen als de gel er af is. Doe maar eens zes weken gips om je arm of been.. Voelt hetzelfde! Je arm en been zijn inmiddels zo gewend aan de stevigheid, dat het welhaast lijkt alsof de boel afbreekt, als het gips er eindelijk af mag. En dat gevoel is ook echt niet weg, na een paar minuten.

Even een paar feitjes:

Nagels leven niet en zijn dus ook niet in staat om zuurstof in te ademen.

nagels

Alles wat een nagelplaat nodig heeft om te groeien, zit opgeslagen in de nagelmatrix. Hier zitten – als het goed is – de grondstoffen, die er voor zorgen dat de nagel mooi en gezond kan gaan groeien.

Alles wat een nagel verder nodig heeft om te kunnen groeien is natuurlijk een goede bloedsomloop.
Je gezondheid heeft dus wel degelijk invloed op de groei van de nagels. Normale, gezonde nagels zullen dus zelfs blijven doorgroeien in een compleet luchtdichte ruimte.

Maar hoe komt het dan dat nagels na en tijdje in mindere conditie zijn?

Misschien moet je dan toch eens bij jezelf te rade gaan. Heb je last van je hormonen? Hoe zit het met je weerstand? Heb je veel stress ? Slik je misschien medicijnen? Laat je je nagels niet te lang worden? Worden je kunstnagels nagels wel met regelmaat opgevuld? Stoot je de nagels veel? Zit je vaak (ongemerkt) aan je nagels te pielen? Of zet je je tanden misschien (te vaak) tussen product en nagelplaat omdat er een oneffenheid zit die METEEN weg moet? Allemaal vragen waar alleen jij een antwoord op kunt geven.

nagelriem olie

Dus om terug te komen op de oorspronkelijke vraag van mijn klanten: Nagels hebben geen longen en zijn dus ook niet in staat om te ademen!
Of je nu wel of geen kunstnagels hebt; gebruik voor gezonde nagels dagelijks nagelriem olie.

Xandéraa Nailcare werkt met een gel voor gezonde nagels

gezonde nagels

Bio Sculpture Gel is een flexibele gel met verzorgende producten in de gel die je nagels gezond en flexibel houden. Bio Sculpture Gel is vegan, hypo allergeen, klinisch getest en heeft behalve clear gel meer dan 180 kleuren gels.

met dank aan Marjolijn van meisjesvanmooi.