Wat is het verschil tussen gel en gellak?

bio sculpture

Steeds vaker word ik gebeld door mensen die een afspraak willen maken voor gelnagels. Meestal vragen ze of ik gel heb en wat de kosten zijn. Tegenwoordig vraag ik maar gelijk of ze gel of gellak bedoelen, waarop er meestal gevraagd wordt wat het verschil is tussen gel en gellak.

Wat is eigenlijk het verschil tussen gel en gellak?

Gelnagels zorgen voor bescherming en stevigheid en ze beschermen tegen het breken van zwakke, dunne en/of lange nagels. Gel kan op de natuurlijke nagel gezet worden (dit heet een overlay), maar je kan ook de natuurlijke nagels verlengen met gel.
Een overlay op de natuurlijke nagel met Bio Sculpture Gel bestaat meestal uit 4 laagjes; clear/base gel, 2 laagjes kleuren gel en de glans/top gel. Elke laag wordt onder de UV- of LED-lamp uitgehard. De gel is gelijk uitgehard en droog en je hoeft dus niet bang te zijn dat de kleur beschadigd.

Gellak is voor de natuurlijke nagel. Gellak is eigenlijk gewone nagellak die uithardt onder een UV- of LED-lamp. De gellak wordt op dezelfde manier opgezet als normale nagellak maar hard dus uit onder de UV- of LED-lamp. Het voordeel van gellak versus nagellak is dat de gellak gelijk droog is en je dus niet bang hoeft te zijn dat je de kleur beschadigd. Net als gewone nagellak kan je met gellak geen nagels verlengen of verstevigen.

 

Wil je nog verder gaan en weten wat het verschil is tussen gel en Bio Sculpture Gel?

  • Bio Sculpture Gel is een all-in one systeeem.
  • Met Bio Sculpture Gel kan je natuurlijke nagels verlengen.
  • Met Bio Sculpture Gel kan er een overlay op de natuurlijk nagel geplaatst worden.
  • Bio Sculpture Gel is er als clear gel, maar is er ook in meer dan 250 kleuren. Hierdoor heb je dus geen gellak nodig, zoals bij acryl of de meeste reguliere gels.
  • Bio Sculpture Gel is een soak-off gel, oftewel afweekbaar. Dit scheelt een hoop vijl werk.
  • In Bio Sculpture Gel zitten verzorgende producten.
  • Bio Sculpture Gel is hypo-allergeen en dierproefvrij.
  • Bio Sculpture Gel is klinisch getest en heeft een 5 sterren veiligheidscertificaat.

gezonde nagels

 

De gellak waar Xandéraa Nailcare mee werkt; Gel II manicure,  is ook hypo-allergeen en dierproefvrij!

gel two
Als je nog vragen hebt of een afspraak wilt maken, neem dan contact op met Sandra: 0655105608