essentiële olie van doterra

Nieuw! essentiële olie!

Xandéraa Nailcare heeft een nieuw product erbij; essentiële olie van doterra. Deze oliën zijn 100% natuurlijk, hebben het cptg keurmerk, hebben geen schadelijke toevoegingen en zijn vrij van pesticide.
Wil jij je gezondheid op een natuurlijke manier verbeteren? Regelmatig zijn er workshops  waarvoor en hoe je de oliën kan gebruiken.

 

Wat is essentiële olie?

Essentiële of etherische oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten.

Het verschil tussen essentiële en etherische olie


Essentieel zegt iets over de essentie (het wezen) van de plant. Voor de plant is de olie onmisbaar, omdat deze verschillende functies aanstuurt die belangrijk zijn voor het voortbestaan van de plant. Wij gebruiken de term essentiële olie, omdat we de therapeutische (essentiële) eigenschappen gebruiken die de olie bezit.

Etherische olie zegt iets over de eigenschap van de olie. Etherisch (vluchtig) wil zeggen dat na het oogsten van een plant de essentiële olie vrij snel verdwijnt omdat deze etherisch (vluchtig) is.

Aromatisch

Aromatisch wil zeggen dat de olie (sterk) geurend is. Vrijwel alle planten produceren essentiële oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Eigenschappen van essentiële olie

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Eeuwenoud gebruik van essentiële olie

Naast de aromatische kwaliteiten zijn essentiële oliën in de geschiedenis veelvuldig gebruikt in vele culturen voor medicinale en therapeutische voordelen. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke onderzoeken en trends richten zich meer en meer op de natuurlijke benaderingen van welzijn en de ontdekking van etherische olie die toegepast kunnen worden in de gezondheidszorg.

essentiële olie

De essentiële oliën van doTERRA zijn 100% zuiver, 110% natuurlijk en hebben een therapeutische werking.

Workshops

Wil je meer weten over hoe en waarvoor je de essentiële oliën kunt gebruiken? Regelmatig geef ik workshops met de essentiële oliën. Tijdens de workshop kan je de oliën ruiken, proeven en voelen!

Voor meer informatie en aanmelden, kan je bellen met 065105608 of  klik hier

essentiële olie van doterra