Kalknagels of schimmelnagels

Kalknagels schimmelnagels wat kan je er tegen doen?

Dikke, brokkelige, wit/geel tot zwart verkleurde nagels die vaak langzaam groeien worden in de volksmond regelmatig kalknagels of schimmelnagels genoemd .

Kalknagels of schimmelnagels is erg besmettelijk en gedijt goed in een vochtig en warm klimaat zoals uw schoenen en voeten maar ook in het zwembad, badkamer en sauna. Een schimmel nestelt zich vaak in een nagel die een beschadiging heeft opgelopen door bijvoorbeeld stoten, schuren in de schoenen, afscheuren van nagels of een wondje aan de teen. Ook voeten (te) vaak wassen met zeep kan een schimmelnagel veroorzaken doordat u de natuurlijk afweer van de huid en nagels aantast. Gebruik zo min mogelijk zeep of een zeep met een neutrale PH-waarde.

kalknagels schimmelnagels

Essentiële olie van dõTERRA om een schimmelnagel te bestrijden!

De essentiële olie van doTERRA, melaluca, heeft een reinigende en herstellende eigenschappen en is zeer geschikt om een kalknagel, schimmelnagel te bestrijden. Breng elke dag één druppel van deze olie aan op de kalknagel, schimmelnagel.

Om een goed resultaat te behalen is het van belang  om te weten dat het vormen van een nieuwe nagel één tot twee jaar kan duren, afhankelijk van de groeisnelheid van uw nagels. Dat betekent dat de behandeling van een kalknagel, schimmelnagel ook deze tijd in beslag kan nemen. Volhouden dus!

Het uiteindelijke resultaat valt of staat met het consequent volhouden van de behandeling van uw schimmelnagel. Maar wie wil er nou geen mooie, gezonde en goed uitziende nagels waar u zich niet meer voor hoeft te schamen? Ga de uitdaging aan met de essentiële Melaleuca olie. Een kleine moeite toch om elke dag één druppeltje olie op uw schimmelnagel aan te brengen?

melaluca

 

En natuurlijk kunnen we met Bio Sulpture gel  bijna elke nagel weer mooi krijgen en loop je weer met mooi gelakte teennagels in open schoenen of op slippers.

De teennagel wordt met zijde en gel verlengd en ziet er zo goed als je eigen nagel uit. Zo kan je beschadigde nagel rustig verder groeien zonder dat je hem steeds stoot of dat hij verder afbrokkelt. De gel blijft 6-9 weken mooi, daarna zijn je nagels zover gegroeid dat de gel weer kan worden opgevuld.

Bio Sculpture gel is niet schadelijk voor je nagels. De gel is klinisch getest, vrij van schadelijke stoffen, hypoallergeen en vegan (dierproefvrij).

Tip: Maak voordat u begint met de behandeling een foto van uw schimmelnagel. Herhaal dit regelmatig (maandelijks) zodat u de vooruitgang kunt zien en u gestimuleerd blijft om te behandeling met de essentiële Melaleuca olie vol te houden.

Bel voor een afspraak bij Xandéraa Nailcare; 06 55105608, nagelstudio Amstelveen